Design Museum Gent Home(land) Exhibithion 2023

Design Museum Gent Home(land) Exhibithion 2023

 
Exhibition Home(land) is afgelopen weekend geopend in het Design Museum
in Gent als pop-up tentoonstelling.


Op deze prachtige locatie is de komende maand (tot 30 april) ons werk te zien in een gedeelte van het gebouw. Het museum is al een tijd onder constructie maar heeft een aantal zalen opengesteld. De prachtige wanden, vloeren en plafonds geven veel sfeer aan de ruimte. Het pand is gelegen aan de Jan Breydelstraat en is het voormalig stadspaleis. De kleuren en het licht zijn er prachtig en belichten de stukken van Home(land) alsof het ervoor gemaakt is.

 

 

 

Details van de kamer waar mijn twee nesten van kommen ten toon gesteld staan. Het houtsnijwerk, de beschilderde plafonds, de raam- en spiegelpartijen; alles tonaal met de kleuren van de met zout gestookte potten.

 

 

 

Eén van de vraagstukken die de kunstenaars van Home(land) zich voorleggen is of dat het werk een verbindende functie kan hebben. Dit vraagstuk is vanuit allerlei hoeken te benaderen maar de hoek die mij opnieuw heeft geraakt was tijdens de expositie zelf. Net als tijdens de DDW vorig jaar (lees hier de blog) zijn de momenten van contact die ontstaan, naar aanleiding van het exposeren van het werk, heel waardevol. Van korte gesprekjes over het werk tot aan het delen van persoonlijke verhalen. Al is het maar het zijn in dezelfde ruimte met de bezoekers van het museum, waar iets gebeurt tussen het werk wat ik heb gemaakt en ogen die anders kijken met andere ideeën. Daar is een verbinding.


Hierboven de spectaculaire gunya's gemaakt door Dasha Tsapenko, designer en tevens een van de curatoren van Home(land). Hieronder een kijkje achter de schermen bij het maken van één van de nest-kommen, die onderdeel uitmaken van het project Home(land). 

 
In de ruimte waar mijn werk opgesteld staat, wordt deze video afgespeeld waarin ik het verhaal vertel van de potten, de mensen en het zout.


Samen met mijn partner en ouders ben ik naar Gent afgereisd om bij de opening aanwezig te zijn.

De Home(land) tentoonstelling is een aanrader en de prachtige stad Gent ook!
Back to blog